Εκατομμύρια τζιτζίκια ετοιμάζονται να αναδυθούν απο το έδαφος μετά απο 17 χρόνια!

2020-05-27

Έως και 1,5 εκατομμύρια τζιτζίκια ανά στρέμμα, ετοιμάζονται να αναδυθούν από το έδαφος στη Νοτιοδυτική Βιρτζίνια, σε περιοχές της Βόρειας Καρολίνας και της Δυτικής Βιρτζίνια. 

Φωτογραφία από τον χρήστη Michael Kropiewnicki στο Pexels

Σε αυτές τις περιοχές οι κάτοικοι ενδεχομένως να βιώσουν απο κοντά το μοναδικό φαινόμενο. Ευτυχώς, τα τζιτζίκια είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, αν και ο θόρυβος που κάνουν θα μπορούσε να γίνει ενοχλητικός.

Ο Eric Day, εντομολόγος στο Τμήμα Εντομολογίας της Virginia Tech δήλωσε: "Οι κοινότητες και τα αγροκτήματα με μεγάλο αριθμό τζιτζικιών να εμφανίζονται ταυτόχρονα μπορεί να έχουν ενα σημαντικό ζήτημα θορύβου. Ας ελπίσουμε οτι οποιαδήποτε ενόχληση θα μετριαστεί απο το πόσο σπάνια και καταπληκτική θα είναι αυτή η στιγμή." 

Ωστόσο, τα τζιτζίκια αποτελούν κίνδυνο για τις ορχιδέες, τα αμπέλια και τα δέντρα λόγω των συνηθειών ωοτοκίας των θηλυκών τους. "Τα τζιτζίκια μπορούν να βγουν σε συντριπτικούς αριθμούς και οι καλλιεργητές σε περιοχές δραστηριότητάς τους, πρέπει να είναι προσεκτικοί", δήλωσε ο Doug Pfeiffer, καθηγητής και ειδικός στην επέκταση στο Τμήμα Εντομολογίας της Virginia Tech. 

Μόλις τα τζιτζίκια αναπνεύσουν καθαρό αέρα και αποβάλλουν το κέλυφος που είχαν αναπτύξει για τη ζωή κάτω απο το έδαφος, θα έχουν μόνο 4 - 6 εβδομάδες για να ζήσουν. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να ζευγαρώνουν και τα αρσενικά αρχίζουν αμέσως το τραγούδι τους.

Είναι η πρώτη φορά μια τέτοια γενιά τζιτζικιών που θα βγει απο το 2003. Ορισμένα είδη βέβαια εμφανίζονται κάθε χρόνο ενώ άλλα ωριμάζουν υπόγεια για 13 - 17 χρόνια. Ο κύκλος της ζωής τους είναι απο τα μεγαλύτερα  μυστήρια της φύσης που δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει πλήρως. Το γιατί τα τζιτζίκια εμφανίζονται μόνο κάθε 13 ή 17 χρόνια, εκτιμάται ότι γίνεται γιατί πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρονισμός με τον κύκλο των αρπακτικών. Όμως αυτό είναι απλώς μια υπόθεση και η μυστική ζωή των τζιτζικιών κάτω απο το έδαφος είναι ακόμη ένας γρίφος!


Αν σας άρεσε το άρθρο και βρήκατε ενδιαφέρον παρακαλώ κοινοποιήστε το. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! 


ΠΗΓΗ: https://www.lifo.gr/now/perivallon/283456/ekatommyria-tzitzikia-etoimazontai-na-anadythoyn-apo-to-edafos-meta-apo-17-xronia?fbclid=IwAR32uMRN23lucT602eEMzuAvmIp-v6iVPEKCQOFxNN8ksOYXqlMqFHfu7u8

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!